Зачекайте, будь ласка!

Cторінка завантажується.

Мапа сайту

Увага! 

Беремо участь у міському конкурсі «Зимова фортеця» у рамках Всеукраїнських спортивних заходів «Спортивна зима» - будуємо снігову фортецю!

Важливо! 

Зверніть увагу на зміни щодо батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти м.Рівне з 01.01.2018 року!

Наше кредо

"Не дитину пристосовуємо до дитячого садка, а дитячий садок до неї."

Наш девіз

"Від педагога-інтелектуала до інтелектуального дошкільника."

Гімн ЗДО №2

Слова Л.В.Шершун, музика С.Маринчук 

 

Якщо ти ще маля,

Але тобі вже два,

У садочок завітай,

Світ із друзями пізнай.

Наш "Пізнайко" любить всіх,

Друг — це твій і мій! 

 

Приспів:

Весело, весело, весело нам всім,

Дитсадок "Пізнайко" — ми радієм в нім!

Ми — розумні, ми — кмітливі, інтелектуали — ми,

Неможливо нас перемогти! 

 

У нас щодня дива трапляються,

Сюрпризи не кінчаються,

Хорошим справам ми вчимось,

Чимало в нас вже нагород,

Бо українець ти і я,

Велика дружня ми сім’я.

Ваша думка

Чи була для вас корисною інформація на сайті?

так - 92.7%
ні - 7.3%

Статистика сайту

Користувачі
1
Статті
232
Веб-посилання
7
Перегляди статей
94795

На сайті 84 гостей та відсутні користувачі

  • 102.JPG
  • 103.JPG
  • 104.JPG
  • 105.JPG
  • 106.JPG
  • 107.JPG
  • 108.JPG
  • 109.JPG
  • 999999.jpg
  • 8608876.jpg
  • 9665678.jpg

Вітаміни, макро- та мікроелементи, необхідні для здоров'я опорно-рухового апарату дитини

 

Опорно-руховий аппарат дитини - кістки, м'язи, зв'язки, хрящі та суглоби – активно формуються в дошкільному віці. Раціональне харчування має особливе значння для нормального росту та розвитку дитини, а також запобігає виникненню захворювань і дефектів опорно-рухового аппарату.

  • Вітамін А позитивно впливає на інтенсивність росту скелета та обмін речовин в організмі. Кальцієвмісні продукти ліпше поєднувати з продуктами, що містять бета-каротин, - він перетворюється в організмі на вітамін А під дією ферментів. Джерела – морква, абрикоси, курага, болгарський перець, шпинат, печінка тріски, печінка свиняча та яловича, вершкове масло, твердий і кисломолочний сири, яйця.
  • Вітамін С бере участь у синтезі колагену, необхідного для формування сполучної тканини, що формує сухожилля та зв'язки. Недостатність вітаміну С призводить до болю в м'язах. Джерела – чорна смородина, шипшина, червоний болгарський перець, цитрусові, листяні овочі, квашена капуста.
  • Вітамін D забезпечує розвиток скелета, регулюючи вміст кальцію та фосфору в кістках, прискорюючи засвоєння кальцію в кишечнику. Засвоєнню вітаміну D сприяють тваринні та рослинні жири. Джерела – риба, свиняча та яловича печінка, печінка морських риб, яєчний жовток, авокадо, молоко.
  • Кальцій – це будівельний матеріал для кісток. Він забезпечує їх міцність, а також скорочення м'язів. За недостатності кальцію в організмі кістки стають пористими, крихкими. Джерела - твердий і кисломолочний сири, молоко, бобові, сухофрукти, горіхи, вівсяна крупа, фініки, риба, хліб.
  • Фосфор, у поєднанні з кальцієм, є основою для формування кісткової тканини та сприяє розвитку клітин та кісток. Джерела – печінка тріски, волоські горіхи, бобові, селера, вівсяна, гречана та пшоняна крупи.
  • Магній бере активну участь у регуляції скоротливості м'язів і нервово-м'язової провідності, а також є складовою кісткової тканини. Джерела – бобові, гречана та вівсяна крупи, шпинат, фундук, молоко.
  • Калій відповідає за зріст і скорочення м’язів. Недостатність калію спричиняє м’язову слабкість, біль у м’язах, судоми. Джерела – волоські горіхи, мигдаль, арахіс, бобові, банани, какао, сухофрукти.
  • Марганець необхідний для живлення міжхребцевих дисків, які не мають прямого кровообігу, сприяє формуванню кісткової та хрящової тканин. Наслідком нестачі марганцю може бути крихкість кісток. Джерела – крупи, зелені овочі, фрукти, зелений чай.
  • Мідь також сприяє формуванню й живленню кісткової та хрящової тканин. Недостатність міді в організмі спричиняє такі захворювання, як остеохондроз і остеопороз. Джерела – вівсяна крупа, картопля, печінка свиняча та яловича, мигдаль, фундук, кеш’ю, вишня, шпинат і зелені овочі.

Повернутися до порад інструктора з фізкультури